Stenbiderrogn

100 g renset stenbidderrogn

Opskrift

Flere detaljer

H.S.

10 andre varer i samme kategori:

Forrige
Næste

Om stenbiderrogn
Stenbiderrogn er en sæsonvare. Den fås i de tidlige forårsmåneder (februar-april), og man kan købe den både urenset og renset, dvs. med eller uden hinder. Hinderne skal væk, før man kan spise rognen. 

Vi har nænsomt renset klargjort rognen for kunden:
- Rognen er skyllet MANGE gange i koldt vand.
- Vi har pisket forsigtigt nogle gange i rognen med et piskeris, så hinderne løsner sig.
- Herefter har vi vasket grundigt til hinderne er frie, og kan pilles væk. Alt dette er foregået nænsomt, uden at knuse æggene.
- Rognen er herefter hældt i en finmasket sigte. 
- Herefter ligger den rensede rogn i vand med 1-2 spsk salt pr. liter vand.
- Cirka 1 time i køleskabet. 
- Vandet er siet fra, og rognen er dryppet af.

Bedre bliver det bare ikke :-)


Lidt om Stenbideren:

Hannen har mørk gråblå ryg og sider. I ”legetiden” bliver bugen stærk rødlig i farven. Hunnen er mørk gråbrun og grå/hvid/grønlig på undersiden. Begge har en meget besynderlig kropsform. Brystfinnen er omdannet til en sugekop, som hannen bruger, når den vogter over æggene. Den suger sig fast til en sten – både med hovedet nedad og omvendt. På denne måde kan den blive ved æggene uden at bruge kræfter på at svømme omkring dem. 

Levested:

Lever i det Nord-østlige Atlanterhav.

Føde:

Lever af krebsdyr, gopler og mindre fisk.

Fangstmetode:

Fanges hovedsageligt i  garn.

Tilberedning:

Hanstenbiderens kød er hvidt, meget geléagtigt og vandholdigt. Er god til stegning, men sælges især røget. Hunstenbideren fanges pga. rognen. Farven på rognen kan svinge fra svag lyserød til lilla.

Sæson:

Sæson fra januar til maj.

Ernæring og sundhed:

Stenbideren er en fed fisk, der er rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Stenbideren er særligt rig på jod, selen og kalium.

Ingen kundeanmeldelser for tiden.

Skriv din anmeldelse

Stenbiderrogn

Stenbiderrogn

100 g renset stenbidderrogn

Opskrift

Skriv din anmeldelse